Bafra’da Kırmızı Lahana Hasadı Devam Ediyor

Samsun’un Bafra ilçesinde kırmızı lahananın temmuzda ekiminin ardından hasat süreci devam ediyor.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, ovada yazlık ve kışlık üretimin yapıldığını, toplamda 330 bin dekar alanda üretim gerçekleştirildiğini vurgulayarak, arazinin yılın 12 ayı ürün verdiğini ifade etti.

25 bin dekar alanda ekimi yapılan kırmızı lahananın kasım ayında hasat edilmeye başlandığını belirten Tosuner, “Bu yıl yaklaşık 130 bin ton rekolte bekliyoruz. Ancak ağustos ve eylül aylarında meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle rekoltede düşüş yaşandı.” şeklinde konuştu.

Tosuner, tarlada kilogramı 20 ila 25 lira arasında satılan kırmızı lahananın pazarda ise kilogramı 35 ila 40 lira arasında alıcı bulduğunu dile getirdi.

Ürettikleri kırmızı lahananın yüzde 90’ının Türkiye’nin çeşitli illerinde tüketildiğini söyleyen Tosuner, geri kalan kısmın ise Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya’ya ihraç edildiğini bildirdi.

Özgür Akşahin ise Üçpınar Mahallesi’nde 10 dönüm arazide kırmızı lahana yetiştiriciliği yaptığını belirterek, “Hasatımız kasım ayında başladı ve şanslıyız ki kötü hava koşullarından etkilenmedik. Kilogramını 20 liradan komisyoncuya sattım ve ürünlerim Kayseri’ye gönderilecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir